Příspěvky

Zobrazují se příspěvky z červen, 2024

Ze života Berňákova (příběh 384.)

Mladý muž se dívá na film, kde jeden starý pán řík: "Chci, aby lidi si kupovali auta jen Textilstonskému původu!". Divák začne nadávat: "Ty televize furt vnucují lidem Textilstonské výrobky namísto Berňákovských... Počkat! To ten stařík říká jako Textilstonský vlastenec pro Textilstonce! Schvaluji to!".

Hroch Brigita: Krátké příběhy (příběh 112.)

Hroch Brigita přisla o začátek dílu pořadu. Dál ten pořad sleduje, ale vidí tam samé nesourodé věci. Řekne si, že ty pořady mají tak pomalou dějovou linku, že neví, co se tam děje. Pak jí Budmil řekne, že sledovala psychedelický film.

Diktátor proti jiným diktátorům (část 1.)

Obyvatele Berňákova zvolili starostu Andrease Babičku, který slíbil ochránit lidi před Starou Domovinou, což je urážka pro liberální lidi. Hroch Brigita tohle sleduje v televizu, se doma zlobí: "Dnes lidé viní druhé, že jsou ta režim Stará Domovina. Před deseti lety zase přívrženci skutečného režimu Domoviny, což byli ti samí nálepkující, urážely druhé, že jsou zastánci režimu Berňákovští Diktátoři. Za to, že takhle nadávají do Domoviny a pak mají sami názory Staré Domoviny, tak teď budu zastánce Staré Domoviny na protest proti nim!".  Pokračování příště...  

Ze života Berňákova (příběh 383.)

Berňákovští diktátoři v minulosti zaváděli čistky proti všem, co měli dle nich málem zabít jejich vládce. Mezi čistky patří i popravit všechny členy odnože Berňákovských Diktátorů, takže vlastně i toho vládce. Takže ho honí jako lovnou zvěř.

Ze života Berňákova (příběh 344.)

Žena říká policii, že jí syn ukradl zlatý řetízek. Syn to vytáhne, policie popisuje, co je to za řetízek. Žena si to neumí představit, ale jak to vidí, pozná to. Ale jak policie odešla, pak má žena najednou dva stejné řetízky.

Lichvy tikvy (část 2.)

Přijdou k Hrochovi Brigitě vymáhači peněz z půjčky, kterou si od nich brala, a začnou jí vyhrožovat přede dveřma jejího domu. Brigita pěstma prorazí díru ve dveřích, praští pěstma do obličeje jednomu z vymáhačů. Druhému dupne na dlouhý šos od fraku tak, že mu soš roztrhne, zatímco on utíká na místě. Oboum dvou jim nechá bouchnout jejími hlavami na jejich hlavy. A s vítězstvím řekne, že zavolá policii za výhrůžky. Policie si jí vyslechne a řekne na to: "Za to, že jste se vědomě vrhala do nebezpečí lichvářů, tak vám dáme pokutu!". Policie pak odchází. Brigita vrčí vzteky a chytá se za hlavu, že teď ještě víc potřebuje peníze. Napadne jí něco - ukradne ležícím lichvářům jejich peníze z kapes.  KONEC PŘÍBĚHU  

Ze života Berňákova (příběh 382.)

Mladá žena provokovala psy v baráku, kde bydlí, ale ti psi jí nikdy neviděli. Později jí ti psi potkají venku. Poznají její pach, kousnou ji do zadku tak, že se nemůže posadit celé týdny. Její přítel jí řekne: "Škoda, že tvůj zadek je tak zničený. Vždyť je tak krásný, že bych ti to tam strčil!".

Ze života Berňákova (příběh 343.)

Muž potřebuje na záchod na velkou, ale pořád se vrací do pokoje, jednou pro externí disk, pak vypnout počítač, pak zhasnout světla, pak pro vyčištění výkalů od podlahy. Hned mu to dojde.

Lichvy tikvy (část 1.)

Hroch Brigita si probírá své účty: "Účty! Účty! Přátelé mi nepůjčí peníze! Banky mi nepůjčí peníze! Tak jak zaplatím své účty?". Podívá se na teletext v televizi a tam je reklama na nebankovní půjčku, že peníze předají hned. Brigita si pomyslí škodolibě: "Mám ještě s tímto ještě jednu výhodu. Dostanu hned peníze z té půjčky!". Půjčí si od nich peníze. Další den, jí buší na dveře vymáhači půjček s výhrůžkama proti ní. Brigita si v pohodě sedí na židli: "Mám ještě jednu výhodu s půjčkama od lichvářů - ubránit se všem, co mi ublíží!".  Pokračování příště...  

Ze života Berňákova (příběh 415, 416.)

#1: Hroch Brigita provokuje Věru Břicháčovou. Břicháčová jí řekne: "Dneska vláda zavedla zvýšení odvodů pro bezdětné!". Brigita se zhrozí, Věra říká: "Tak ti tedy zařídíme manžela!". Brigita se rozklepaně ptá: "Že je to myšleno z legrace? Spolecnost by neměla mi něco vnucovat a ještě pod hrozbou!". Věra říká: "Myslím to vážně!". Brigita omdlí. Věra si říká: "To jsem taky myslela z legrace. Potrestala jsem Brigitu za tu provokaci!". #2: Muž měl nechán spuštěný Falšbook. Jeho žena se podívá, vidí tam reklamy. Pak ho seřve, že muž se dívá na různých webech na ženy, poznala to podle reklamy, protože ty vznikají na základě jeho aktivit všude.

Ze života Berňákova (příběh 413, 414.)

#1: Muž se jde očkovat proti černému kašli, aby to nechytil. Čeká dlouho v čekárně. Dostane dávku proti tomu. Přesto má černý kašel. Nakazil se v čekárně. #2: Dlouhé měsíce se kosmonauti připravovali na let do vesmíru. Do poslední sekundy před odletem se let zruší. Kosmonauti mají vztek, že celá ta příprava byla k ničemu. Jeden z nich ale řekne, že to on si přál tohleto, že by se nudil ve vesmíru. Zbytek kolegů ho začne honit.

Ze života Berňákova (příběh 381.)

Jedna žena jde na rozhovor do zpráv. Není jí vidět obličej, mluví zkresleným hlasem, má změnené křestní jméno, aby jí nebylo poznat. Poznal jí ve zprávách její bývalý přítel podle oblečení.

Ze života Berňákova (příběh 342.)

Muž jede do Německa si koupit v obchodě. Má překladač v mobilu a mluví plynule německy podle překladu. Prodavačka se ho zeptá něco, co nebylo v plánu dle překladu. Muž začne nadávat česky. Prodavačka mu řekne česky: "Tak to jste měl říct rovnou, že mluvíte česky!".

Nová emoční kamarádka (část 4.)

Hroch Brigita má nového kamaráda, kterého si našla, aby ho provokovala k emočním reakcím. Kamarád ale pořád nereaguje na nic a jen si zapisuje, co Brigita říká. Později už má nashromážděné všechny věci. Řekne Brigitě: "Dnes něco uvidíš na mém profilu Falšbooku!", pak odejde z jejího domu. Uvidí Hroch Brigita, jak jsou o ní psány její vztekání se, nadávání, urážení a že je hodně emoční. Pod příspěvkem je velká diskuze, kde se jí smějí. Brigita se rozzuří a začne sama doma nadávat a vyhrožovat všem. Zrovna přichází kamarádka Olívie Tomatová ke dveřím jejího domu. Slyší ty nadávky a hned se otočí a odchází: "Chtěla jsem jí dát šanci, když už mě nebude provokovat, ale teď už jí nedám!".  KONEC PŘÍBĚHU