Mít tak rakovinu mozku (část 1.)

Hroch Brigita se dívá přes kouzelnou obrazovku kamarádky čarodějnice Madam Futury, co by se stalo, kdyby Hroch Brigita měla nevyléčitelnou nemoc, namísto psychických poruch. V této alternativním životě, Hroch Brigita si pochutnává na sladkostech a říká si, jak jí to pomáhá se odreagovat od problémů a nedá na ně dopustit. V TV slyší debatu o zákazu výrobků z Polonistánu, které jsou zdraví škodlivé.
Hroch Brigita se zlobí: "Proč útočí na jakékoli jídlo? To by pak zakázali i její nejoblíbenější sladkosti, které se v Polonistánu vyrábějí, i když jsou značkou z jiného státu. Je mi jedno, zda ty masa a sýry můžou lidem způsobit nemoc lidem, aspoň se zreguluje obyvatelstvo světa. Ale ať mi nešáhnou na ty sladkosti!".
A když už jí dle ní někdo už chtěl zakázat zahraniční výrobky kvůli dvojí kvalitě potravin, tak už se nezlobila, možná proto, že už vydala energii na zlobu proti lecčemu jinému, ale na ty opravdové problémy ne. Pak uslyší v televizi rozhovor s konzumentkou sladostí, že má rakovinu mozku a chce zakázat ty sladkosti, že to jí způsobily ony. 

Pokračování příště...

 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Boj proti šikaně (část 1.)

Hroch Brigita: Krátké příběhy (příběh 122.)