Úvod

O čem se zde bude psát?
Zde je tu antropomorfní hroší rodinka v lidském světě ve městě Berňákov. Máme tu její synovce a neteř, Budmila a Julinku, kteří podporují a občas kritizují svou tetu Brigitu. Ta má ve zvyku řešit bitkama různé společenské věci a útoky na ní a její rodinu. Její příběhy a jejich kamarádů budou o tom, jak společenské a politické téma zasahuje do života lidí obecně.
Hroch Brigita má plno kamarádů a plno nepřátelů, jednorázových a pravidelných. Její kamarádi jsou velmi naivní a optimistická žena Katrína, chorobně nešikovný a neosamostatněný muž Roland. Jejími pravidelnými nepřáteli jsou bývalí sousedi Rohlíkovic rodina, současný soused pan Petrklíč, militantní skupinka z tropických ostrovů, antropomorfní psi jménem Psí Vojáci, kteří napadají svět, včetně Berňákova. Dále také místní Berňákovská organizace Berňákovská domovina, která chce zničit všechny Hrochy z Berňákova.
Každé druhé pondělí vyjde na této stránce krátký příběh o tomto, který bude postupně vycházet a navazovat na ostatní. Žánr tohoto seriálu je komedie, satira a groteska. Následující příběhy nejsou nutně pro děti, protože se zde řeší právě těžká témata.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Boj proti šikaně (část 1.)

Hroch Brigita: Krátké příběhy (příběh 122.)