Příspěvky

Zobrazují se příspěvky z srpen, 2024

Ze života Berňákova (příběh 389.)

Berňákovská Domovina chce se o staré lidi postarat, takže je dá ze zákona na roveň dětí. Takže je přesunou do dětských domovů. Jednomu ze starších mužů to dojde, využije, že mu nehrozí trest za cokoli, neboť starší mají zrušenou svéprávnost a zodpovědnost, tak jde znásilnit jedno z dětí v domově.

Ze života Berňákova (příběh 352.)

Výprava utíká z chrámu před kostlivci. Jednomu z členů odfoukla čepice do lávy. Člen skočí do lávy, jinak bude roky bez čepice. Je totiž chudý. Pak vyleze z lávy a je celý jen kostra, výprava se zděsí z toho uhoření zaživa. Ale byl to jen kostlivec z chrámu.

Reklamy z údajů lidí (část 7, 8)

Provozovatel jednoho z webů se dostal do mozku Hrocha Brigity a zjistil, že její vzpomínky jsou zdroj pro výrobu reklam pro weby jeho i jiných. Svolá k sobě další kolegy. Ti k němu přijdou. Před domem Brigity, jeden člen Domoviny je sleduje, aby získal další informace na diskreditaci svých odpůrců. Pak se člen Domoviny propašuje k zaměstnancům firem z webů a předstírá, že taky chce zdroje na reklamy. A tak s nimi jedou do světa Hrocha Brigity tím, že každý postupně stiskne tlačítka na její helmě na přenesení do jejího světa. Brigita mezitím spí, ale je přenesena do svého mozku.

Blokáda separatistů (část 4.)

V den agitace od Berňákovských separatistů, kteří chtějí rozdělit město Berňákov na dvě země. Hroch Brigita jde za nimi jim vynadat, že přišla kvůli jejich blokádě silnic o práci. Členové ale na to: "Dáme vám jinou práci, ale to co my vyberem, ne to co vy. Aby byl dostatek jakýchkoli profesí, třeba řemeslníků. Sám si vybírat práci je zvrácenost dnešní doby. Také jakoukoli korupci zničíme, tedy samozřejmě kromě těch od Andrease Babičky, protože ten má mít presupmci neviny, ostatní ne!". Brigita se vzteká, a říká separatistům: "Takový dvojí metr by jste u nikoho nikdy předtím nedovolili! Nemluvě o tom, že Babička schvaluje krutou věznici Špagety pro všechny nepracující, to znamená že i nemocným, i těm co se o ně starají, i o stigmatizované. Ale tím, že nešáhnul na pár jiných konkrétních skupin, tak je to v pořádku!". Separatisté kývnou: "A takto to je v pořádku!". Brigita zařve: "COŽE?!?!", a odejde pryč.  Pokračování příště...  

Ze života Berňákova (příběh 388.)

Policie vyšetřuje, zda podezřelý je poslední, koho viděl ten zabitý. Přijde malý kluk a říká, že on viděl toho zabitého - jako ducha.

Ze života Berňákova (příběh 351.)

Muž jiné kultury odmítá pít čaj u kamaráda, protože je to u něj zakázané v jeho kultuře. Hodí mu ten čaj a zbije ho. Kamarád od té doby každému, kdo to může pít z kulturního hlediska, mu to dá, děj se, co děj. Jeden autista u něj odmítá ten samý čaj, protože mu to způsobí horší stavy. Kamarád mu to nalije do úst, že nebude brát ohled, už vubec ne na psychiku. Autista se brání, pak má vliv toho čaje, domlatí kamaráda a rozseká ho. Nesmí se vnucovat látky ovlivňující psychiku!

Hroch Brigita: Krátké příběhy (příběh 114.)

Hroch Brigita je u psychiatra Baštiky a má se svěřit se svými náladami. Ona se ale stydí. Věra Břicháčová vychrlí na Baštiku, co všechno Brigita říkala, jak by mučila lidi za všechno a znásilňovala a vyhladila. Brigita řekne tak jak to bylo, že mučila by jen kdyby jí někdo způsobil trauma, že nechce nikoho znásilňovat ani vyhladit, ale naopak to trestat. Břicháčová říká, že toto byl její cil, aby se Brigita nestyděla se svěřit. Brigitu pak odvezou na psychiatrii. Břicháčová říká, že kdyby se nemlátila s druhými za to, co předtím ona řekla, tak by vše dopadlo dobře.

Reklamy z údajů lidí (část 5, 6)

Zatímco Hroch Brigita spí s helmou a prozkoumává své vzpomínky pomocí té helmy, jeden z provozovatelů webů, co od ní získávají informace z cookies pro výrobu reklam, se dostane k Brigitě domů. Vidí jí, jak spí s helmou. Chce vědět, na co je to tlačítko. Dostane ho to do jejího světa vzpomínek. Vidí tam její vzpomínky, ihned se stiskem tlačítka dostane do běžného světa a zavolá mobilem kolegy, že našel další zdroje na reklamy.

Blokáda separatistů (část 3.)

Hroch Brigita právě přišla o šanci získat práci, protože skupina separatistů blokovala silnici. Prochází se po městě a říká si naštvaně: "Doteďka jsem si neuvědomila, jak veškeré demonstrace způsobí lidem ztrátu práce kvůli blokádám silnice. Jdu si zjistit, co jsou ti separatisté zač!". Čte plakáty na zdech o tom, že ti separatisté chtějí rozdělit Berňákov a Východní a Západní. Brigita se bojí, že se asi nedostane domů, pokud by mezitím rozdělili město, a byla by na ulici. Další bod plakátu je, že bojujou proti zdražení benzínu. Hroch Brigita si řekne s údivem: "Po-počkat! To píšou o demonstraci na další rok. Teď je listopad 2017!". Pak čte další body, a jedno z nich je podpořit politika Andrease Babičku jako trvalého prezidenta, kterému se za zásluhy, jako třeba zvýšení platů a boj proti korupci, kterou ale sám spáchal, dovolí vše. Brigita už je ještě více naštvaná.  Pokračování příště...  

Ze života Berňákova (příběh 387.)

Věra Břicháčová se dívá na film v původním znění s titulkama. Naučí se tak estonštinu. Začne mluvit v estonském obchodě. Přeje si kladivo, on ji ale dá šroubovák a odmontuje jí kolo, které má. Ona si pomyslí, že asi to přeložili ten film do češtiny s jiným významem než v originále.

Ze života Berňákova (příběh 350.)

Muž si koupí lék proti zvětšení prostaty podle reklamy. Ví, že jenom léky volně prodejné můžou být v reklamě. Jenomže už nějakou dobu jsou reklamy i na dříve zakázané drogy, tak bude závislý na těchto lécích.

Reklamy z údajů lidí (část 3, 4)

Webové stránky sledovali všude Hrocha Brigitu a získavájí od ní informace, a z toho vznikají reklamy pro firmy. Těchto informací pak získá a zneužije člen Berňákovské Domoviny na zostuzení Brigity, třeba, jaké má názory, že má ráda zahraniční produkci a jídla. Brigita to vidí a nadává vzteky, že za to můžou ty údaje z webů pro tvorbu reklamy. Později, Brigita si získala od Madam Futury helmu na prozkoumání své paměti, spustí si to, usne a přesune se do světa ve svém mozku. Vidí tam své vzpomínky.  Pokračování příště...  

Blokáda separatistů (část 2.)

Hroch Brigita jede autem, aby si šla dostat zaměstnání, to je jediná podmínka, když se tam dostaví. V tom ale je kolona aut před ní. Celé hodiny stojí bez hnutí. Brigita už po pár minutách troubí na auta. Pak se zjistí z dálky, že skupina protestujících seperatistů blokuje silnici. Brigita křičí zoufale, že takhle přijde o práci. A opravdu přišla o ní.  Pokračování příště...  

Hroch Brigita: Krátké příběhy (příběh 181.)

Hroch Brigita si přečte na internetu něco, co jí způsobí nechtěné myšlenky na celé dny. Pak se podívá znovu a zjistí, že takový článek nikdy neexistoval. Je ráda, že ta zpráva není pravdy, ale má vlastně novou psychickou poruchu, vedle těch nechtěných myšlenek - halucinace.

Ze života Berňákova (příběh 349.)

Jedna mlékarna byla tak moc sponzorovaná, že si můžou dovolit zaměstnat mnoho lidí na různé všemožné pozice. I tu, dát každého na jinou etapu uklízení podlahy, nebo i pozici jen tak stát nebo sedět.

Reklamy z údajů lidí (část 1, 2)

Hroch Brigita používá internet, je nové pravidlo, že buď ať zaplatí za služby, nebo ať je sledována všemi firmami a z toho vzniknou reklamy pro ni. A tak všude, kam jde, vědí o ní, kde bydlí, kam nakupuje, co sleduje v TV, co kupuje.  Pokračování příště...

Blokáda separatistů (část 1.)

Hroch Brigita má dle Katríny vyhledat práci, aby jí nebrali za vyžírku. Brigita většinou nepracovala za mnoho let, protože se dříve starala o Budmila a Julinku a teď o Rolanda, právě proto bere názory proti nepracujícím za velmi hrozné. Nakonec jde hledat práci. Všude jí nevezmou, i když mají volno. Zaměstnavatelé si pomyslí, že Hroši a jiné menšiny různých kategorií tu nechtějí. Právě kvůli takovýmhle postojům jsou mnoho lidí z menšin nezaměstnaní, třeba Hroši či duševně nemocní. Brigita pláče: "Nenašla jsem práci. A jestli ještě politik Andreas Babička řekne něco o nepracujících, tak ho zabiju!". V tom se jí telefonem ozve jiný zaměstnavatel, že má práci.  Pokračování příště...  

Rolandova nešikovnost (příběh 89.)

Roland říká Hrochovi Brigitě: "Ztratil jsem svůj dům!". Brigita jde za ním mu pomoct. Ale on ztratil dům tak, že dům se přesunul od základů.